Tandimplantaten

Tand implantaten

Tand implantaten kunnen de oplossing van de eeuw zijn voor sommigen. Onbezorgd lachen en alles kunnen eten zonder klachten is niet voor iedereen de normaalste zaak van de wereld. Een aantal mensen ervaren dagelijks ongemakken door een slecht of pijnlijk gebit. Daarnaast kan ook het ontbreken van tanden of kiezen voor onzekerheid en irritatie zorgen. Daarom biedt Tandartspraktijk Besth diverse mogelijkheden voor tand implantaten vanuit onze implantologie in Amsterdam.

Vereisten voor tand implantaten

Tand implantaten zijn een natuurlijke oplossing voor ontbrekende tanden in vergelijking tot een gebitsprothese. Het zijn namelijk tanden die op het kaakbeen worden vastgezet. Hiervoor is een goede gezondheid vereist en moet het kaakbeen volledig ontwikkeld zijn. Tand implantaten worden afgeraden voor mensen die last hebben van tandenknarsen en tandenklemmen, omdat dit te veel druk geeft op de implantaten.

Naast deze eisen is het ook van belang dat u voldoende bot heeft. Dit is nodig om een implantaat te kunnen plaatsen. Wanneer er bijvoorbeeld voor een lange periode een tand ontbreekt, zal de kaak slinken. In dat geval moet er eerst botopbouw plaatsvinden, alvorens tand implantaten mogelijk zijn.

Intakegesprek

Tijdens het eerste intakegesprek worden bovengenoemde zaken besproken en kijken we of u in aanmerking komt voor tand implantaten. Maak hiervoor vandaag nog een afspraak met ons mocht u dit wensen.

Voor het gebit is het heel belangrijk om er zorgzaam mee om te gaan. Niet alleen om een stralende glimlach te houden, maar vooral om klachten en pijn te voorkomen. Om deze reden werken wij enkel met professionals met jarenlange ervaring en een uitzonderlijke kennis. Van begin tot eind nemen zij u mee in alle bijbehorende stappen. De professionele implantologie in Amsterdam zorgt ervoor dat u in de beste handen belandt voor een stralend en pijnloos gebit.

Hoe ziet een implantaat eruit?

Een implantaat lijkt op een cilinder of een schroef en is ter vervanging voor de wortel van de ontbrekende kies of tand. De implantaten worden gemaakt van titanium. Ze kunnen op verschillende manieren worden geplaatst. Wilt u een compleet nieuw gebit op basis van tand implantaten? Dit is uiteraard mogelijk, neem hiervoor contact op met onze afdeling implantologie in Amsterdam.

De voordelen van implantaten

Het is een blijvende oplossing van uw probleem. Uw gebit ziet er natuurlijk uit en de tanden en kiezen zijn niet van echt te onderscheiden. Het mondgevoel is hetzelfde als met eigen tanden en de implantaten gaan tientallen jaren mee.

Proces

Kiest u voor het laten plaatsen van tand implantaten in Amsterdam? Dan kunt u rekenen op een proces van enkele maanden. De operatie duurt een paar uur en is in de meeste gevallen onder plaatselijke verdoving. Het hangt af van de behandeling en de hoeveelheid chirurgie.

Het proces verloopt in 3 fasen. Tijdens de eerste operatie wordt het implantaat in de kaak geplaatst. Hierna wordt het bedekt met tandvlees. Na ongeveer een halfjaar is het volledig in uw kaakbot geïntegreerd en bent u klaar voor de volgende fase. Deze bestaat uit het plaatsen van de steunpunten. Deze dient als anker voor de vervangende tand. Als dit is geplaatst gaat u de laatste face van het proces in. Dit is het plaatsen van de voor u op maat gemaakte tand.

Tand implantaten kosten

Na de eerste intake maken we uw persoonlijk behandelplan. We maken een overzichtelijk totaalplaatje. Niet alles wordt verzekerd, dit zoeken we graag voor u uit. Wij kiezen de perfecte implantaten voor uw gebit en maken een totaalprijs. Zo weet u wat u mag verwachten en komt u niet voor verassingen te staan.

Tand implantaten vergoeding

Veel zorgverzekeraars kunnen een tand implantaten vergoeding realiseren, maar dit hangt natuurlijk af van uw pakket. De behandelwijze, het type behandeling en uw zorgpolis zijn onder meer bepalend voor de uiteindelijke vergoeding.

Over het algemeen wordt er geen vergoeding verstrekt bij een basisverzekering. Laat u daarom vooraf goed informeren door uw zorgverzekeraar en vraag toestemming voor de behandeling.  Gaat u een behandeling aan? Dan neemt uw implantoloog contact op met uw zorgverzekeraar om een officieel verzoek in te dienen.

Naast de vraag of het vergoed wordt, is het belangrijk om te weten hoeveel er precies vergoed wordt. Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Een behandeling voor tand implantaten in Amsterdam plannen?

Bent u woonachtig in Amsterdam en omgeving en wilt u informatie over welke behandeling geschikt is voor uw gebit? Neem dan gerust contact met ons op door ons contactformulier in te vullen. Daarnaast kunt u ons ook contacteren per mail service@besth.nlof per telefoon 020 6700366.

Tandartspraktijk Besth
4.5
Gebaseerd op 26 beoordelingen
powered by Google
js_loader