Kaakchirurg Amsterdam

Een kaakchirurg is specialist in de tandheelkunde. Het wordt ook wel een MKA-chirurg genoemd. Hij of zij behandelt afwijkingen aan de mond, kaak en het gezicht. Of houdt zich bezig met ziekten aan de mond. In de meeste gevallen krijgen mensen die naar een kaakchirurg gaan dit doorverwezen via hun tandarts. Vaak gaat het om het trekken van een verstandskies, of om een ontsteking te verhelpen. Ook uw huisarts kan u doorverwijzen.

Doorverwijzingen naar de kaakchirurg

Soms kan een bezoek aan de kaakchirurg voorafgaan aan een bezoek aan de orthodontist. Deze is gespecialiseerd in beugels. Als er kiezen worden getrokken, ontstaat er ruimte voor een beugel. De orthodontist kan dus ook een doorverwijzing regelen voor een afspraak bij een kaakchirurg.

U kan ook terecht voor operaties aan de kaak, dit wordt een kaakcorrectie genoemd. Gaat het om implantologie, dan valt dit ook onder de kaakchirurgie. Een implantoloog hersteld en vervangt de wortels die verloren zijn gegaan door letsel of aangeboren afwijkingen.

Afspraak maken bij kaakchirurg Amsterdam

Heeft u last van klachten die vanuit het kaakgewricht zijn ontstaan of een afwijking aan de speekselklieren? Ook dan kunt u terecht bij een kaakchirurg.

Wanneer een kaakchirurg een operatie uitvoert werkt hij of zij intensief samen met de assistent en eventueel een orthodontist en/ of tandtechnicus. Communicatie is dan van groot belang om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Is het voor een gebitsprothese dan werkt de kaakchirurg samen met een tandarts. Vaak is een kaakchirurg werkzaam in een ziekenhuis of kliniek. Tandartspraktijk Besth in Amsterdam heeft een kaakchirurg waar u bij terecht kunt. Deze kaakchirurg heeft de opleiding tot arts en de specialisatie tot kaakchirurgie met succes afgerond.

Wordt de kaakchirurg vergoed door de verzekering?

Heeft u een doorverwijzing ontvangen van uw tandarts of huisarts, dan worden de meeste behandelingen vergoed door de aanvullende tandartsverzekering. Het is verstandig om dit te checken bij uw zorgverzekeraar voor het geval u twijfelt, en zo komt u niet voor eventuele verassingen te staan.

Een aantal behandelingen worden echter niet vergoed. Dit kan zijn voor het aanbrengen van implantaten, behandelingen voor ontstoken tandvlees of ongecompliceerde behandelingen die een tandarts ook uit kan voeren.

In sommige gevallen moet u sowieso contact opnemen met de zorgverzekeraar. Er is dan toestemming nodig om een vergoeding te krijgen. Behandelingen die u moet overleggen zijn extracties onder narcose.

Kosten van een behandeling bij de kaakchirurg

Heeft u een consult of wordt uw verstandskies getrokken, dan worden deze vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering.

Wat een behandeling bij een kaakchirurg kost is lastig te bepalen aangezien deze uiteenlopend zijn. Wel wordt er altijd vooraf de behandeling een kostenoverzicht gemaakt, zo weet u precies waar u aan toe bent! Wel zo makkelijk.

De meest voorkomende behandelingen

De meest voorkomende behandelingen bij een kaakchirurg zijn het verwijderen van een verstandskies of een wortelkanaalbehandeling.

Vragen? Neem gerust contact op

Wilt u meer informatie over een behandeling bij de kaakchirurg? Neem gerust contact op met Tandartspraktijk Besth, ze helpen u graag!

Tandartspraktijk Besth
4.5
Gebaseerd op 26 beoordelingen
powered by Google
js_loader