Kindertandarts

Kindertandarts Amsterdam-Zuid

Het doel van onze kindertandarts in Amsterdam-Zuid is om ervoor te zorgen dat uw kind het (weer) leuk vindt om naar de tandarts te gaan en dat hun algemene gezondheid op peil blijft. Kinderen vinden het vaak eng of spannend om een bezoekje te brengen aan de tandarts. Door te kiezen voor een kindertandarts bent u ervan verzekerd dat een bezoekje aan de tandarts voor uw kind juist een plezierige ervaring wordt en ze leren om hun gebit gezond te houden.

Waarom kiest u voor een tandarts speciaal voor kinderen?

Een kindergebit ondergaat veel verschillende fases en is continu in verandering. Zeker wanneer de melktanden zich ontwikkelen kunnen er diverse klachten optreden bij kinderen. In dit geval is het van belang dat er een tandarts voor kinderen is die het kind begrijpt en deze kan geruststellen. We merken dat kinderen behoefte hebben aan begrip en een goed gesprek, zodat ze rustiger worden en minder angst voelen.

Een reguliere tandarts geeft uiteraard uitleg aan het kind, maar duikt niet volledig in de kindertandheelkunde en het stukje psychologie wat daarbij hoort. Terwijl dit bij een kind, zeker met angst voor de tandarts, wel heel belangrijk is. Daarnaast heeft onze kindertandarts in Amsterdam een speciale ruimte opgezet waar het kind goed wordt opgevangen. Deze ruimte is kleurrijk, vrolijk en kalm. Een fijne geruststellende ruimte waar het kind goed voorbereid wordt op de behandeling.

Welkom in het vrolijke poetspaleis

Tandartspraktijk Besth heeft als enige kindertandarts in Amsterdam het poetspaleis toegevoegd aan haar praktijk. Wat het inhoudt? Wanneer u met u kind langskomt voor een behandeling bij de kindertandarts meldt u zich bij de balie en controleren we de afspraak. Daarna wacht u nog heel even in de wachtkamer waar de kindertandarts u op komt halen.

Zodra u geroepen wordt, wordt het meteen een enorm leuke ervaring voor uw kind. Hij of zij mag namelijk door een speciaal ‘paleis’ naar de behandelkamer komen. Het decor ziet er vrolijk en rustgevend uit. Hierdoor krijgt het kind direct een hele andere affiniteit met de tandarts en wordt de behandeling juist een leuke ervaring.

Wanneer gaat u naar de kindertandarts in Amsterdam?

Een kindertandarts is er niet alleen voor de extreem bange kinderen, ze richt zich ook op de reguliere behandelingen, zoals gaatjes en ze behandeld kinderen met gedragsproblemen, verstandelijke- en lichamelijke beperkingen. Het is fijn dat een kindertandarts, gespecialiseerd in kindertandheelkunde kinderen behandeld, omdat het een specialist betreft met het specifieke oog op kinderen.

Het is voor een kind het best om al zo vroeg mogelijk in aanraking te komen met de kindertandarts. We ontvangen al kinderen vanaf twee jaar oud. Hierdoor leert een kind dat de behandelkamer een betrouwbare omgeving is en dat een gebitscontrole, gaatjes vullen of andere behandelingen niet eng zijn, omdat er een ervaren specialist aanwezig is die weet om te gaan met kinderen. Een kind wordt door onze kindertandarts in Amsterdam continu gerustgesteld en dat zorgt voor een prettige ervaring met de behandelingen.

Voor welke behandelingen komt u naar onze kindertandarts?

In feite voert een kindertandarts dezelfde behandelingen uit als een reguliere tandarts, echter worden behandelingen bekeken vanuit de kindertandheelkunde. De kindertandarts richt zich op preventieve behandelingen en herstel.

De meest voorkomende behandelingen door onze kindertandarts in Amsterdam zijn:

 • Periodieke controle
 • Gaatjes vullen
 • Fluoridebehandeling
 • Gesprekken over gebitsverzorging (spelenderwijs)
 • Een bezoek aan de mondhygiëniste

Kosten kindertandarts en basisverzekering: dit krijgt u allemaal volledig vergoed

De kosten die u als ouder maakt voor een bezoekje aan onze kindertandarts in Amsterdam-Zuid worden volledig vergoed door uw zorgverzekering. Dit geldt voor alle kinderen tot 18 jaar.

Het gaat om de volgende behandelingen:

 • Periodieke controles en preventieve behandelingen
 • Foto’s en röntgenonderzoek
 • Fluoridebehandelingen
 • Tandvleesbehandelingen
 • Verdovingen
 • Tandsteen verwijderen
 • Vullingen en restauratie van vullingen
 • Wortelkanaalbehandelingen
 • Kauwklachten behandelen

Hoe bereid ik mijn kind voor op het eerste bezoek?

Het is vooral erg belangrijk dat uw kind doorkrijgt dat een bezoekje aan de kindertandarts leuk en noodzakelijk tegelijk is. U kunt bijvoorbeeld aan het kind vertellen dat ze naar een aardige tandarts toe moet, omdat haar tandjes een beetje ziek zijn. Daarnaast is het goed om te benadrukken dat een bezoekje aan de kindertandarts normaal is en dat ieder kindje weleens naar de tandarts moet.

Heeft uw kindje vragen over hoe de behandeling verloopt of wat de kindertandarts precies gaat doen? Vertel dan dat de kindertandarts dit allemaal gaat uitleggen. Dit zal ervoor zorgen dat er geen dingen gezegd worden die helemaal kloppen en het kind vertrouwen krijgt in de kindertandarts.

Uw vertrouwde kindertandarts in Amsterdam-Zuid

Onze kindertandarts in Amsterdam-Zuid is al jaar en dag gespecialiseerd in het behandelen van het kindergebit. Ervaring vertelt ons dat kinderen het nodig hebben om gerustgesteld te worden voor een behandeling, maar ook door hun ouders. We streven er dan ook altijd samen met ouders naar om het vertrouwen in de kindertandarts optimaal te houden, hoe spannend het kind het ook vindt.

Voor-, tijdens- en na een behandeling zijn onze kindertandartsen continu aan het kletsen met het kind om hem of haar op het gemak te stellen en angsten weg te nemen. Wanneer een kind goed op de hoogte is van waarom ze er is en wat er precies gaat gebeuren, bouwen ze het vertrouwen op. Ze geven tips en leren het kind om goed voor het eigen gebit te blijven zorgen.

Een afspraak maken bij onze professionele kindertandarts in Amsterdam-Zuid?

Een plezierig bezoek aan de kindertandarts voor uw kind is wel zo prettig. Hoe eerder u ze laat kennismaken, hoe beter. De behandeling zal voor uw kind soepeler verlopen wanneer ze op hun gemak gesteld worden door een professionele kindertandarts.

Direct een afspraak maken met de kindertandarts