Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde voor optimale ontwikkeling

Kinderen vinden het vaak niet altijd even leuk bij de tandarts en dat terwijl een tandarts bezoek bijdraagt aan een goede ontwikkeling van het gebit. Zeker bij kinderen gebeurt er veel in het gebit door het wisselen van de melktanden. Wanneer dit niet helemaal soepel gaat is er een kindertandarts nodig die bijstuurt. Dit kan een kleine ingreep zijn, zoals het trekken van een melktand, maar het kan ook om het verhelpen van tandvleesontstekingen gaan. Voor ons staat het voorop dat het kind geen stress of spanning ervaart bij de tandarts, maar dat het een leuk uitje wordt. Zo is de kans groter dat uw kind de zorg van het gebit serieus neemt en op tijd aan de bel trekt wanneer hij of zij last krijgt van pijnklachten.

Een bezoekje aan de tandarts is voor veel kinderen niet het leukste uitje van de dag. Ze vinden het vaak erg spannend of zijn zelfs bang geworden voor de tandarts. Er is natuurlijk niets om bang voor te zijn, maar we begrijpen dat het soms best spannend is. Om het speciaal voor die kinderen minder eng én zelfs leuk te maken om naar de tandarts te gaan hebben wij het “poetspaleis” bedacht. Een warm welkom, waarbij kinderen met een unieke sleutel een paleis inlopen op weeg naar een leuk bezoekje bij onze specialist! Dit hebben wij ontwikkeld zodat de eerste ervaring met de tandarts zo leuk wordt ervaren, zodat er geen angst voor de tandarts ontstaat.

Wat is het poetspaleis?

Wanneer kinderen bij ons op afspraak komen, melden zij zich eerst bij de balie. Hun afspraak wordt gecontroleerd en vervolgens nemen ze heel even plaats in de wachtkamer tot ze opgeroepen worden. En wel voor een heel leuk begin van hun afspraak! We plaatsen een “paleis” voor de behandelkamer waar zij door naar binnen mogen. Ze lopen dus door een mooi decor alvorens ze in de stoel mogen gaan zitten bij de tandarts. Kinderen vinden dit altijd een hele belevenis en het haalt het spannende aan een tandartsafspraak even helemaal weg.

Kindertandheelkunde in Amsterdam Zuid

Tandheelkunde voor kinderen in Amsterdam Zuid is volledig gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Dit gaat net even anders dan bij volwassenen, want voor kinderen is het heel belangrijk dat ze continue gerust worden gesteld. Onze tandartsen zijn daarom altijd aan het praten met het kind, zodat het precies weet wat en waarom er iets gebeurt. Door snel en efficiënt te werken ervaart het kind zo min mogelijk frictie in het gebit en vindt hij of zij het niet erg om een bezoekje te brengen aan de kindvriendelijke tandartspraktijk!

Zeker bij kinderen komt het met regelmaat voor dat er een gaatje in de tanden zit. Dat kan komen door te veel snoepgoed, maar ook aan te weinig zorg aan het gebit. Door niet alleen te behandelen, maar ook tips te geven over de verzorging, zorgen we ervoor dat het kind zelf leert om de tanden goed te verzorgen en de problemen voor te zijn!

Afspraak maken in Amsterdam Zuid

Wilt u graag een afspraak maken voor uw kind bij onze tandartspraktijk in Amsterdam Zuid? Neem dan direct contact met ons op of plan een afspraak via de website. Hoe eerder een kind naar de tandarts gaat, hoe beter! Dan werken we structureel aan de juiste verzorging van het gebit en zal het kind daar op de lange termijn het meest profijt hebben. Het is altijd handig om alvast de mondhygiëne en poetsinstructies door te nemen. Mocht uw kind bang zijn voor de tandarts, dan kan hij of zij ook terecht bij onze angst tandarts. Vragen van tevoren? Bel gerust en onze specialisten staan u graag te woord!

Kindertandheelkunde bij Tandartspraktijk Besth

  • Gespecialiseerd in de behandeling van kinderen
  • Spelenderwijs leren kinderen het gebit te verzorgen
  • Poetspaleis voor een magische eerste ervaring!
  • Kinderen ontvangen een poetsdiploma na de afspraak
  • Al vanaf 2 jaar naar de tandarts of mondhygiëniste
  • Ook voor angstige kinderen
  • Kosten worden volledig gedekt door de zorgverzekering

Bekijk de video hieronder

Tandartspraktijk Besth
4.5
Gebaseerd op 26 beoordelingen
powered by Google
js_loader