Mondhygiënist Amsterdam

Het belang van de juiste mondhygiëne en poetsinstructies

Een stralend en gezond gebit begint met de juiste mondhygiëne en poetsinstructies. Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist helpt om problemen aan uw gebit vroegtijdig te signaleren of zelfs te voorkomen. Het team van Tandartspraktijk Besth bestaat uit ervaren mondhygiënisten in Amsterdam die enkel werken met de nieuwste technieken. Tijdens een mondhygiëne behandeling wordt het gebit grondig gereinigd en krijgt u tevens poetsinstructies mee naar huis om de algehele staat van uw mondhygiëne te verbeteren. Wij staan naast reguliere openingstijden ook ’s avonds en in het weekend voor u klaar. Neem contact op voor vragen of plan een afspraak in bij een van onze mondhygiënisten.

Wat doet een mondhygiënist?

Een mondhygiënist zorgt voor een goede hygiëne in de mond om gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Tijdens een behandeling wordt er een algemene screening gemaakt, zo wordt er gekeken naar de conditie van het gebit en het tandvlees. Afhankelijk daarvan wordt er een plan op maat gemaakt. Het kan zijn dat er gebitsafdrukken of röntgenfoto’s moeten worden gemaakt om tevens de conditie onder het tandvlees te beoordelen. Een veel voorkomende behandeling is het verwijderen van overmatig tandsteen en aanslag. Alle behandelingen zijn gebaseerd op het reinigen van het gebit zodat u er zo lang mogelijk van kan blijven genieten. Tijdens de behandeling zal de mondhygiënist advies geven over hoe u zelf uw gebit het beste kan blijven reinigen. Uiteraard is dit per gebit verschillend, veelgebruikte methoden zijn tandenstokers, flosdraad en tandenragers.

Onze mondhygiënist in Amsterdam zal uw uitgebreid advies geven over het ontstaan van tandvleesaandoeningen en het effect van bepaalde voedingsgewoonten. Wanneer u niet zeker weet of u het gebit wel op de juiste manier schoongemaakt. Kan de mondhygiënist met u meekijken naar uw poetsroutine zodat u deze thuis kunt verbeteren.

Waarom een afspraak maken bij de mondhygiënist Amsterdam?

In de meeste gevallen verwijst een tandarts u door naar een mondhygiënist, maar u bent natuurlijk ook welkom zonder een verwijzing. Een mondhygiënist vertelt over de manieren om uw mondhygiëne te verbeteren en geeft uitgebreid advies over het gebit, tandvleesaandoeningen en voedingsgewoonten. Tijdens een afspraak wordt uw gebit grondig gereinigd en krijgt u de juiste poetsinstructies mee naar huis.

Het is van belang om in contact te komen met een mondhygiënist wanneer u bijvoorbeeld last heeft van een van de volgende mondproblemen:

  1. Bloedend tandvlees
  2. Terugtrekkend tandvlees
  3. Slechte adem
  4. Veel of vaak terugkerende gaatjes
  5. Tandsteen, tandplak of aanslag op het gebit

Wanneer u geen last heeft van bovenstaande klachten, is het alsnog aan te raden om halfjaarlijks een bezoek te brengen aan de tandarts. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen! In sommige gevallen kan de mondhygiënist voorstellen om vaker langs te komen, dat is geheel afhankelijk van de conditie van het gebit. Want wie wil er niet nog jarenlang met een stralende lach lopen? Door een grondige reiniging en de juiste poetsadviezen voorkomt u problemen aan uw gebit. Verder komt een goede mondhygiëne ook de levensduur van vullingen, facings en kronen ten goede. Dit zorgt er op zijn tijd weer voor dat een kunstgebit wordt uitgesteld!  

Wat kost de mondhygiënist?

De kosten van de mondhygiënist kunnen verschillen. Kinderen onder de 18 jaar worden geheel gedekt via de basisverzekering. Bent u boven de 18 jaar? Dan kunt u een vergoeding krijgen als u een aanvullende tandverzekering heeft. U kunt bij uw verzekeraar kijken welke pakketten er zijn en welke uw voorkeur heeft. De kosten van een behandeling zal per persoon variëren door het verkregen plan. De standaardtarieven bieden voor iedereen duidelijkheid, deze worden elk jaar bepaald en zullen bij elke tandarts en mondhygiënist gelijk zijn.

De beste mondhygiëne en poetsinstructies bij Tandartspraktijk Besth

Is het tijd om uw mondhygiëne te verbeteren? Maak dan snel een afspraak met een van de mondhygiënisten van Tandartspraktijk Besth. Kom gerust langs bij onze praktijk in Amsterdam aan de Balthasar Floriszstraat voor een persoonlijke intake. Tijdens de behandeling ontvangt u handige poetsinstructies voor het op peil houden van uw mondhygiëne. U komt in contact met ons door te bellen naar: 020-6700366. Stuurt u liever een e-mail? Dit is mogelijk door te mailen naar het volgende e-mailadres: service@besth.nl.

Tandartspraktijk Besth
4.5
Gebaseerd op 26 beoordelingen
powered by Google
js_loader