Mondhygiënist Amsterdam-Zuid

Dat een goede mondgezondheid erg belangrijk is, daar is iedereen zich hopelijk van bewust, maar als mondhygiënist in Amsterdam zetten wij graag een extra tandje bij. Onze professionele mondzorgbehandelingen dragen bij aan het algeheel welzijn van uw gebit- én uw algemene gezondheid. Door voldoende aandacht aan uw mondhygiëne te besteden, voorkomt u (ernstige) gezondheidsproblemen. Onze mondhygiënist in Amsterdam helpt u graag met speciale behandelingen en gepast advies.

Het belang van de juiste mondhygiëne en poetsinstructies

Een stralend en gezond gebit begint met de juiste mondhygiëne en poetsinstructies. Een regelmatig bezoek aan uw mondhygiënist in Amsterdam helpt dan ook om problemen aan uw gebit vroegtijdig te signaleren- of zelfs te voorkomen. Het team van Tandartspraktijk Besth bestaat uit ervaren mondhygiënisten uit Amsterdam die enkel werken volgens de nieuwste technieken.

Tijdens een mondhygiëne behandeling wordt het gebit grondig gereinigd en krijgt u tevens poetsinstructies mee naar huis om de algehele staat van uw mondhygiëne te verbeteren. Wij staan naast reguliere openingstijden ook ’s avonds en in het weekend voor u klaar. Neem contact op voor vragen of plan een afspraak in bij één van onze mondhygiënisten.

Wanneer wordt u naar ons doorverwezen?

Klachten of geen klachten; wanneer de tandarts bepaalde zaken in uw gebit constateert die een speciale behandeling vereisen, verwijst deze u door naar onze mondhygiënist in Amsterdam-Zuid. U heeft deze verwijzing niet altijd nodig. Wanneer u zelf bepaalde klachten ervaart die met bijvoorbeeld achterstallige mondhygiëne te maken hebben, kunt u gewoon een afspraak met ons inplannen.

Bij de volgende klachten is het zeker verstandig om een afspraak met ons in te plannen:

  • Bloedend tandvlees
  • Rood- of opgezwollen tandvlees
  • Tandsteen, tandplak of aanslag
  • Slechte adem
  • Onprettige smaak in de mond
  • Gevoelig tandvlees of gevoelige tanden
  • Terugtrekkend tandvlees
  • Loszittende tanden

Onze mondhygiënist in Amsterdam-Zuid is uw preventiespecialist

Ons belang ligt bij het optimaliseren van de gezondheid van uw gebit. Uw mondhygiënist in Amsterdam heeft als één van haar belangrijkste taken om te fungeren als preventiespecialist. Het voorkomen van ernstige problemen begint bij een periodieke reiniging met professionele apparatuur.

Wij geven daarnaast advies over hoe u thuis zelf uw gebit optimaal kunt verzorgen. Daarnaast werken we op basis van persoonlijk advies, daar we een behandelingsagenda op maat maken. In de meeste gevallen is het gewenst om tenminste 2 keer per jaar langs te komen voor een behandeling. Of dit vaker gewenst is, hangt af van uw persoonlijke mondgezondheid. Hier adviseren wij u graag over na een eerste consult.

Wat doet onze mondhygiënist?

Onze mondhygiënist in Amsterdam zorgt voor een goede hygiëne in de mond om gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Tijdens een behandeling wordt er een algemene screening gedaan. Zo wordt er gekeken naar de conditie van het gebit en het tandvlees. Afhankelijk daarvan wordt er een plan op maat gemaakt. Het kan zijn dat er gebitsafdrukken of röntgenfoto’s moeten worden gemaakt om tevens de conditie onder het tandvlees te beoordelen.

Een veel voorkomende behandeling is het verwijderen van overmatig tandsteen en aanslag. Alle behandelingen zijn gebaseerd op het reinigen van het gebit, zodat u er zo lang mogelijk van kan blijven genieten. Tijdens de behandeling zal de mondhygiënist advies geven over hoe u zelf uw gebit het beste kan blijven reinigen. Uiteraard is dit per gebit verschillend, veelgebruikte methoden zijn tandenstokers, flosdraad en tandenragers.

Onze mondhygiënist in Amsterdam zal u uitgebreid advies geven over het ontstaan van tandvleesaandoeningen en het effect van bepaalde voedingsgewoonten. Wanneer u niet zeker weet of u het gebit wel op de juiste manier schoongemaakt. Kan de mondhygiënist met u meekijken naar uw poetsroutine, zodat u deze thuis kunt verbeteren.

Waarom een afspraak maken bij uw mondhygiënist Amsterdam?

In de meeste gevallen verwijst een tandarts u door naar een mondhygiënist, maar u bent natuurlijk ook welkom zonder een verwijzing. Onze mondhygiënist vertelt over de manieren om uw mondhygiëne te verbeteren en geeft uitgebreid advies over het gebit, tandvleesaandoeningen en voedingsgewoonten. Tijdens een afspraak wordt uw gebit grondig gereinigd en krijgt u de juiste poetsinstructies mee naar huis. Alles voor een optimale mondgezondheid.

Tandsteen, tandplak of aanslag op het gebit

Wanneer u geen last heeft van de reeds benoemde klachten, is het alsnog aan te raden om halfjaarlijks een bezoek te brengen aan de tandarts en/of uw mondhygiënist in Amsterdam-Zuid. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen.

In sommige gevallen kan de mondhygiënist voorstellen om vaker langs te komen, dat is geheel afhankelijk van de conditie van het gebit. Want wie wil er niet nog jarenlang met een stralende lach rondlopen? Door een grondige reiniging en de juiste poetsadviezen voorkomt u problemen aan uw gebit. Verder komt een goede mondhygiëne ook de levensduur van vullingen, facings en kronen ten goede. Dit zorgt er op zijn tijd weer voor dat een kunstgebit wordt uitgesteld!

Welke kosten maakt u bij onze mondhygiënist in Amsterdam-Zuid?

De kosten voor behandelingen door de mondhygiënist kunnen verschillen. Behandelingen voor kinderen onder de 18 jaar worden geheel gedekt via de basisverzekering. Bent u boven de 18 jaar? Dan kunt u nog steeds in aanmerking komen voor een vergoeding als u een aanvullende tandverzekering heeft. U kunt bij uw verzekeraar kijken welke pakketten er zijn en welke uw voorkeur heeft. De kosten van een behandeling zal per persoon variëren door het verkregen plan. De standaardtarieven bieden voor iedereen duidelijkheid, deze worden elk jaar bepaald en zullen bij elke tandarts en mondhygiënist gelijk zijn.

Maak vandaag nog een afspraak met uw mondhygiënist in Amsterdam-Zuid

U wilt toch ook profiteren van een optimale mondhygiëne? Maak dan snel een afspraak met één van onze deskundige mondhygiënisten. Wij zijn uw betrouwbare mondhygiënist in Amsterdam met oog voor een persoonlijke aanpak.

Kom gerust langs bij onze praktijk in Amsterdam aan de Balthasar Floriszstraat voor een persoonlijke intake. Tijdens de behandeling ontvangt u handige poetsinstructies voor het op peil houden van uw mondhygiëne. U komt in contact met ons door te bellen naar: 020-6700366. Stuurt u liever een e-mail? Dit is mogelijk door te mailen naar service@besth.nl.

Tandartspraktijk Besth
4.5
Gebaseerd op 26 beoordelingen
powered by Google
js_loader