Wat zijn parodontologische behandelingen?

Bij Tandartspraktijk Besth bieden wij diverse paradontologische behandelingen aan die uitgevoerd worden door onze ervaren parodontologen. U ondergaat een paradontologische behandeling wanneer u ernstige paradontale problemen heeft zoals paradontitus (oftewel: vergevorderde tandvleesontsteking) of wanneer u één of meerdere implantaten moet laten plaatsen. Vaak begint een tandvleesontsteking zonder klachten waardoor dit verschijnsel pas veel later wordt opgemerkt. Het advies is daarom om goed op de hoogte te zijn van de staat van uw tandvlees. Uiteraard kunnen onze tandartsen of mondhygiënisten dit voor u beoordelen tijdens de controleafspraken.

Ontstoken tandvlees behandelen

Het is van belang om op tijd in te grijpen wanneer u symptomen van ontstoken tandvlees ondervindt. In een beginnend stadium heeft ontstoken tandvlees een rode kleur en kan het opgezwollen zijn. Het is ook mogelijk dat het gaat bloeden tijdens het tandenpoetsen. Deze lichte vorm heet gingivitis. Wanneer u het probleem niet laat verhelpen door een mondhygiënist, kan er een chronische ontsteking ontstaat. Dit wordt parodontitis genoemd en vele negatieve gevolgen hebben voor het gebit.

Uit recent onderzoek is gebleken dat gemiddeld een op de drie mensen boven de 30 jaar een vorm van parodontitis heeft. Ook blijkt er een verband te bestaan tussen parodontale infectie en ernstige gezondheidsproblemen. Dit is dan ook de reden waarom tandartsen tijdens controle afspraken bij u nagaan of u gezondheidsproblemen heeft.

Hoe verloopt een parodontologische behandeling?

Een paradontologische behandeling begint met een consult waarin er röntgenfoto’s gemaakt zullen worden. De paradontoloog gebruikt tevens een meetinstrument om vast te stellen in welke staat het ontstoken weefsel en/of botafbraak zich bevindt. Tijdens het consult wordt een behandelplan opgesteld en wordt besproken of een bacteriologisch onderzoek noodzakelijk is. De verwachte kosten zullen ook aan de orde komen. De eerste stap van het behandelen van ontstoken tandvlees is hiermee gezet!

Maak een afspraak voor een parodontologische behandeling

Op zoek naar een ervaren parodontoloog in Amsterdam voor een pardontologische behandeling? Neem dan contact op met Tandartspraktijk Besth voor een afspraak. Onze paradontologen zijn bekend met de nieuwste methoden en ontwikkelingen om ernstige paradontale aandoeningen te verhelpen. Zij kunnen u verder adviseren en uitleggen wat u precies kunt verwachten tijdens een paradontologische behandeling. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat uw gebit weer gezond wordt en ook blijft! Lees ook even de informatie over de juiste mondhygiëne en poetsinstructie. We horen graag van u en tot snel.

Maak een afspraak