Parodontologische Behandelingen

Wat zijn parodontologische behandelingen?

Bij Tandartspraktijk Besth bieden wij diverse paradontologische behandelingen aan die uitgevoerd worden door onze ervaren parodontologen. U ondergaat een parodontologische behandeling wanneer u ernstige parodontale problemen heeft zoals parodontitis (oftewel: vergevorderde tandvleesontsteking) of wanneer u één of meerdere implantaten moet laten plaatsen.

Vaak begint een tandvleesontsteking zonder klachten waardoor dit verschijnsel pas veel later wordt opgemerkt. Het advies is daarom om goed op de hoogte te zijn van de staat van uw tandvlees. Uiteraard kunnen onze tandartsen of mondhygiënisten dit voor u beoordelen tijdens de controleafspraken.

Wat is parodontologie?

Parodontologie is een belangrijk begrip in de tandheelkunde. Het omvat eigenlijk alle verzorging voor- en rond de tand en staat direct in verbinding met de rest van het lichaam. Er zijn dan ook veel verbanden te leggen tussen parodontale infecties en ernstige gezondheidsproblemen. Bij mensen met hart- en vaatziektes of suikerziekte wordt bijvoorbeeld vaak parodontitis geconstateerd. Onze parodontoloog behandeld niet alleen uw tanden, maar kijkt naar het algehele gebit inclusief het tandvlees. Zo behoudt niet alleen uw gebit gezond, maar ook de rest van uw lichaam.

Ontstoken tandvlees behandelen

Het is van belang om op tijd in te grijpen wanneer u symptomen van ontstoken tandvlees ondervindt. In een beginnend stadium heeft ontstoken tandvlees een rode kleur en kan het opgezwollen zijn. Het is ook mogelijk dat het gaat bloeden tijdens het tandenpoetsen. Deze lichte vorm heet gingivitis. Wanneer u het probleem niet laat verhelpen door een mondhygiënist, kan er een chronische ontsteking ontstaat. Dit wordt parodontitis genoemd en vele negatieve gevolgen hebben voor het gebit.

Uit recent onderzoek is gebleken dat gemiddeld een op de drie mensen boven de 30 jaar een vorm van parodontitis heeft. Ook blijkt er een verband te bestaan tussen parodontale infectie en ernstige gezondheidsproblemen. Dit is dan ook de reden waarom tandartsen tijdens controle afspraken bij u nagaan of u gezondheidsproblemen heeft.

Hoe verloopt een parodontologische behandeling?

Een parodontologische behandeling begint met een consult waarin er röntgenfoto’s gemaakt zullen worden. De parodontoloog gebruikt tevens een meetinstrument om vast te stellen in welke staat het ontstoken weefsel en/of botafbraak zich bevindt. Tijdens het consult wordt een behandelplan opgesteld en wordt besproken of een bacteriologisch onderzoek noodzakelijk is. De verwachte kosten zullen ook aan de orde komen. De eerste stap van het behandelen van ontstoken tandvlees is hiermee gezet!

Vergoed mijn verzekering de parodontologie behandeling?

De kosten voor parodontologie worden niet altijd vergoed door uw zorgverzekering. Dit hangt af van het door u gekozen zorgpakket en bij welke verzekeraar u verzekerd bent. Voor de kosten van parodontologie en de verzekering hiervan verwijzen wij u dan ook graag door naar uw tandartsverzekeraar. Zij kunnen u exact vertellen welke kosten er wel of niet vergoed worden.

Onze parodontologie in Amsterdam

Wanneer u bij onze parodontologie in Amsterdam een afspraak heeft met de parodontoloog, wordt er gekeken naar het complete plaatje. Niet alleen de behandeling zelf, maar ook een degelijk advies is inbegrepen. Een goede mondhygiëne is essentieel om gebitsproblemen te voorkomen en te behandelen. Hiervoor voorzien wij u van diverse tips omtrent preventie, zodat u nog jaren kunt genieten van een gezond gebit.

Maak een afspraak voor een parodontologische behandeling

Op zoek naar een ervaren parodontoloog in Amsterdam voor een parodontologische behandeling? Neem dan contact op met Tandartspraktijk Besth voor een afspraak.

Onze paradontologen zijn bekend met de nieuwste methoden en ontwikkelingen om ernstige parodontale aandoeningen te verhelpen. Zij kunnen u verder adviseren en uitleggen wat u precies kunt verwachten tijdens een parodontologische behandeling. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat uw gebit weer gezond wordt en ook blijft! Lees ook even de informatie over de juiste mondhygiëne en poetsinstructie. We horen graag van u en tot snel.

Tandartspraktijk Besth
4.5
Gebaseerd op 26 beoordelingen
powered by Google
js_loader