Spoed tandarts Amsterdam

Het is nooit fijn als u pijn heeft aan uw kaak of gebit. Als het om acute pijn gaat wilt u natuurlijk gauw geholpen worden. Het is vaak ook het allerbeste om zo spoedig mogelijk geholpen te worden, zeker wanneer het om een ontsteking van kiezen of tanden gaat. Gelukkig kunt u in het weekend of in de avonduren terecht als u niet bij uw eigen tandarts in de praktijk kan komen.

Lees hier alles wat u moet weten wanneer u een spoedafspraak kan maken, wat het kost en wat de vergoeding is. Ook geven we alvast wat tips voor het geval u te maken krijgt met klachten aan uw gebit.

Heeft u last van de volgende klachten, neemt u dan contact op met uw tandarts

  • Nabloeding na een ingreep
  • Tand of kies dat los zit
  • Uitgevallen tand of kies door letsel
  • Stuk van tand of kies afgebroken
  • Hevige pijn door ontsteking

Is het wel of geen spoed?

Heeft u met spoed een tandartsbehandeling nodig? Kijkt u dan eerst of het is uit te stellen naar een andere dag of na het weekend. Als u geen hevige pijnklachten heeft kan er een nachtje overheen gaan voor u bij de tandarts komt. Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw tandarts, dan hoort u direct of er op dat moment een dienstdoende tandarts aanwezig is en kunt u overleggen of u langs moet komen in de praktijk. U kunt ten alle tijden contact opnemen voor al uw vragen met Tandartspraktijk Besth in Amsterdam.

De volgende klachten kunnen tot de volgende dag of na het weekend wachten:

  • Tandvleesontsteking
  • Gaatje in tand of kies
  • Loslatende kroon of brug
  • Verkleurde tanden
  • Gevoelige tanden of tandhalzen 

Wat kost een bezoek aan de spoed tandarts?

De meeste tandartsen in Nederland hebben tarieven die vooraf door de overheid zijn vastgesteld. Het is bij wet verboden om hierboven te zitten. Een behandeling kost tussen de € 50,- en de € 250,-. Uiteraard is het afhankelijk van de behandeling welk bedrag u moet betalen. Het kan ook zijn dat u direct een bedrag moet betalen, hier kunt u naderhand een declaratie voor maken bij uw zorgverzekeraar. U zult het wel eerst zelf moeten betalen. Vaak gaat men akkoord bij het betalen van de kosten, het verhelpen van het probleem aan het gebit is vaak prioriteit.

Het is in ieder geval zo dat een tandarts verplicht is om tijd over te laten in de agenda voor dergelijke spoedgevallen, zo wordt u altijd geholpen. Soms kan het namelijk een kwestie zijn van tijd of u uw tand kan houden of dat deze verwijderd moet worden. Dan is het wel zo fijn als u direct terecht kunt!

Wordt een bezoek aan de spoed tandarts vergoed?

In veel gevallen worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar. Dit valt namelijk onder de tandartsverzekering. Hoeveel u vergoed krijgt hangt af van het soort verzekering wat u heeft. Voor de basisverzekering krijgt u geen tandartskosten vergoed. Spoedeisende hulp zal dus ook niet vanuit de basisverzekering worden vergoed.

Tips

Is uw tand door letsel of trauma uitgevallen, bewaart u deze dan nadat de tand is schoongemaakt. U moet wel direct contact opnemen met uw tandarts, dan kan wellicht de tand weer worden teruggeplaatst. Dat is altijd het beste voor het gebit.

Heeft u acute pijn door een ontsteking? Neem dan een paracetamol of ibuprofen tegen de pijn alvorens u de tandarts belt. Er moet zo snel mogelijk iets aan de ontsteking worden gedaan voor het eventueel andere gebieden in uw gebit aan tast. Neem zo snel mogelijk contact op met Tandartspraktijk Besth in Amsterdam via dit telefoonnummer. Het team van specialisten staat altijd voor u klaar!

Tandartspraktijk Besth
4.5
Gebaseerd op 26 beoordelingen
powered by Google
js_loader