Gratis gebitsreiniging bij tanden bleken

Gratis gebitsreiniging bij tanden bleken

Tandartsenpraktijk Besth

Blog

Ben jij van plan om binnenkort je tanden te bleken? Maak dan snel een afspraak bij Tandartsenpraktijk Besth! Bij Besth hanteren wij een veilige en effectieve manier om de tanden snel een wittere kleur te geven. Daarbij voeren wij t/m september een gratis gebitsreiniging uit om jouw gebit schoon en stralend te maken!

  Maak hier uw afspraak!

  Het belang van een stralende, gezonde lach

  Bij Tandartspraktijk Besth zijn wij goed op de hoogte van het belang van een gezonde en stralende lach. Wij bieden een breed aanbod in mondzorg en hebben passie voor ons werk. Daarom denken wij graag met je mee en leveren wij persoonsgebonden zorg om jouw gebit zo gezond mogelijk te houden.

  Het gebit is immers een visitekaartje voor de wereld, en de gezondheid van het gebit heeft direct invloed op de algehele gezondheid van de mens. Rottende tanden, ontstekingen en gaatjes kunnen zorgen voor pijn aan het hele gebit, die op de lange termijn kunnen leiden tot andere lichamelijke ziekten en aandoeningen. Het hebben van een gezond gebit voorkomt ontstekingen en is bepalend voor de zelfverzekerdheid.

  Waarom is je tanden laten bleken verstandig?

  Veel mensen twijfelen over het laten bleken van de tanden. De behandeling wordt onterecht als onveilig gezien. Naarmate je ouder wordt, verkleuren je tanden en worden ze geler. Oorzaken hiervoor zijn bijvoorbeeld roken, veelvuldig gebruik van voedingsmiddelen met kleurstoffen, medicijngebruik en tandglazuur dat afbreekt. Gele of verkleurde tanden kunnen een enorme impact hebben op de zelfverzekerdheid van de mens. Wittere tanden daarentegen kunnen het zelfvertrouwen aanzienlijk verbeteren en garanderen een gezond gebit.

  Is zelf tanden bleken gevaarlijk?

  Er zijn talloze manieren waarop je thuis je tanden kan bleken. Houtskool, bitjes en whitening tandpasta zijn al jarenlang op de markt te verkrijgen en lijken in eerste instantie een goedkope manier om zelfstandig de tanden een wittere kleur te geven. Deze producten kunnen echter veel schade aan het gebit aanbrengen en maken de tanden niet aanzienlijk witter. Om op een veilige en effectieve manier je tanden te bleken, is het advies om dit door een professional te laten doen. 

  Zo worden jouw tanden gebleekt

  De behandeling die voor tanden bleken wordt gebruikt, kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Bij Tandartspraktijk Besth maken wij gebruik van de Philips Zoom Whitespeedlamp. Dit geavanceerde apparaat kan al binnen een uur zichtbare resultaten leveren en beschadigt het gebit niet. De Philips Zoom Whitespeedlamp is uitgerust met een LED-lamp met een sterke lichtintensiteit. Tijdens de behandeling wordt er eerst een bleekgel op het gebit aangebracht. Vervolgens wordt de LED-lamp hierop gericht en kan het bleekproces beginnen.

  Dit is hoe een gebitsreiniging verloopt

  Om het gebit volledig schoon te maken, wordt een gebitsreiniging uitgevoerd. Tijdens deze behandeling worden overbodig tandplak en tandsteen verwijderd door een tandarts of mondhygiënist. Ook wordt het gebit na afloop volledig gepolijst om tandaanslag te verwijderen en het tandvlees te laten herstellen. Grondige en goede gebitsverzorging blijft het belangrijkst om gezonde tanden te behouden, maar een gebitsreiniging komt van pas om al het overtollig tandsteen te verwijderen op plekken waar de tandenborstel niet bijkomt. Er wordt aangeraden één- of tweemaal per jaar een gebitsreiniging uit te voeren, maar dit kan het best met een specialist worden overlegd.

  Gemiddelde kosten van tanden bleken

  Tanden bleken is een procedure die aardig wat kennis en specialisme vereist. Zelfstandig tanden bleken wordt dan ook sterk afgeraden, voornamelijk vanwege de schade die je aan het gebit kan aanbrengen met zelfbleeksetjes. De kosten van tanden bleken zullen per tandartsenpraktijk verschillen. Bij Tandartspraktijk Besth kun je uitgaan van een bedrag van €354,-. Voor dit bedrag onderga je, onder begeleiding van een professional, een volledige bleekprocedure waarbij je direct resultaat ziet!

  Maak vóór eind juni een afspraak en krijg een gratis gebitsreiniging!

  De gezondheid van je gebit is ontzettend belangrijk en speelt een grote rol in je zelfvertrouwen. Wij zijn hiervan op de hoogte en denken graag met je mee over de beste zorg voor jou. Maak daarom vóór het eind van juni een afspraak voor tanden bleken bij Tandartspraktijk Besth en ontvang hierbij een gratis gebitsreiniging. Beide procedures worden uitgevoerd door onze professionals en garanderen een stralend, wit en gezond gebit na uitvoering!