Hoe werkt tanden bleken

Alles over tanden bleken

Tandartsenpraktijk Besth

Blog

De gezondheid van het gebit is van uiterst belang. Niet alleen maakt het gebit een belangrijk deel uit van het menselijk lichaam, maar het is ook een visitekaartje voor de buitenwereld. Wittere tanden en een stralende lach kunnen met de technologie van tegenwoordig al binnen een uur gerealiseerd worden wanneer je een behandeling ondergaat. De meest innovatieve manier om tanden te bleken, is door middel van een LED-lamp. Bij Tandartspraktijk Besth hanteren wij deze veilige en effectieve manier van tanden bleken, waarbij het resultaat direct zichtbaar is.

  Maak hier uw afspraak!

  Waar kun je je tanden laten bleken?

  Het laten bleken van je tanden kan het best bij een tandartsenpraktijk gedaan worden met specialisten die ervaring hebben in het uitvoeren van deze behandeling. Tandartsen en mondhygiënisten zijn uitgerust met voldoende ervaring om het proces veilig, snel en effectief te laten verlopen. Ook hebben zij de juiste producten en middelen in huis. Tandartsen en mondhygiënisten hebben daarnaast de kennis die nodig is om persoonsgebonden zorg te leveren. Heb jij bijvoorbeeld gevoelige tanden? Dan kan het bleekproces hierop aangepast worden na overleg met de specialist.

  Is tanden bleken slecht voor het gebit?

  Er gaan veel geruchten rond dat tanden bleken slecht is voor het gebit. Bleekprocedures zijn echter alleen gevaarlijk wanneer je zelf een bleeksetje koopt en het thuis doet. Niet iedereen heeft voldoende kennis om het bleken veilig uit te voeren. Bovendien kunnen bleeksetjes veel schade aan het gebit aanrichten. Vooral het gebruik van goedkopere bleeksetjes van doorsnee drogisterijen veroorzaken een grote kans om het gebit aan te tasten. Dit komt door de vele onveilige en onprofessionele stoffen die zich in de bleekproducten bevinden. Tandartspraktijken daarentegen gebruiken bleekproducten die professioneel getest zijn. Daarnaast weten tandartspraktijken hoe de procedure verloopt en kunnen zij op de juiste manier gebitschade voorkomen.

  Positieve effecten van het laten bleken van de tanden

  Tanden bleken staat bekend om het witter maken van de tanden. Maar de behandeling kan ook van pas komen bij verkleurde tanden en gebreken aan het gebit. Tijdens het bleekproces kan ervoor gezorgd worden dat de verkleurde tand dezelfde kleur krijgt als de rest van het gebit. Dit zorgt voor een nette uitstraling én meer zelfvertrouwen!

  Wat mag je eten na het tanden bleken?

  Na het tanden bleken wordt het aangeraden om producten die kleurstoffen bevatten te vermijden tijdens het eten. Dit komt omdat na het bleekproces het glazuur van het gebit voor een tijdje wat poreuzer is. Kleurstoffen tasten het al kwetsbare glazuur aan en kunnen schade aan de tanden veroorzaken. Ook kunnen sterke kleurstoffen de tanden snel verkleuren. Wanneer het gebit gebleekt wordt met de juiste middelen, is het verstandig om kleurstoffen tijdelijk te vermijden en voornamelijk witte of heldere voedingsmiddelen te consumeren om beschadigingen te voorkomen.

  Wat gebeurt er als je rookt na het tanden bleken?

  Tijdens het bleken van de tanden wordt het tandglazuur poreuzer en wat kwetsbaarder. Voor rokers is het van belang om te weten dat het afgeraden wordt om tot een aantal uur na het bleken van de tanden niet te roken. Nicotine hecht zich aan de tanden en zorgt voor verkleuring. Daarnaast tasten de schadelijke stoffen in sigaretten de gezondheid van het gebit aan, wat betekent dat roken na het tanden bleken tot snellere verkleuring van het gebit leidt.

  Wat kost tanden bleken gemiddeld?

  De kosten voor tanden bleken verschillen per praktijk. Prijzen hangen voornamelijk af van de manier van bleken. Bepaalde bleekprocedures vereisen bijvoorbeeld meerdere behandelingen, terwijl anderen na slechts één behandeling al resultaten tonen. Wanneer je kiest voor een professionele bleekprocedure bij een mondhygiënist, zullen prijzen tussen de €200,- en €400,- liggen.