Het Poetspaleis

Poetspaleis: een magische eerste ervaring voor kinderen bij de tandarts

Tandartsenpraktijk Besth

Blog

Een bezoekje aan de tandarts is voor veel kinderen niet het leukste uitje van de dag. Ze vinden het vaak erg spannend of zijn zelfs bang geworden voor de tandarts. Er is natuurlijk niets om bang voor te zijn, maar we begrijpen dat het soms best spannend is. Om het speciaal voor die kinderen minder eng én zelfs leuk te maken om naar de tandarts te gaan hebben wij het “poetspaleis” bedacht. Een warm welkom, waarbij kinderen met een unieke sleutel een paleis inlopen op weg naar een leuk bezoekje bij onze specialist! Dit hebben wij ontwikkeld zodat de eerste ervaring met de tandarts zo leuk wordt ervaren, zodat er geen angst voor de tandarts ontstaat.

  Maak hier uw afspraak!

  Wat is het poetspaleis?

  Wanneer kinderen bij ons op afspraak komen, melden zij zich eerst bij de balie. Hun afspraak wordt gecontroleerd en vervolgens nemen ze heel even plaats in de wachtkamer tot ze opgeroepen worden. En wel voor een heel leuk begin van hun afspraak! We plaatsen een “paleis” voor de behandelkamer waar zij door naar binnen mogen. Ze lopen dus door een mooi decor alvorens ze in de stoel mogen gaan zitten bij de tandarts. Kinderen vinden dit altijd een hele belevenis en het haalt het spannende aan een tandartsafspraak even helemaal weg.

  poetspaleis
  poetspaleis-besth

  Waarom het poetspaleis?

  Wij vinden het erg belangrijk dat geen enkel kind stress ervaart tijdens hun bezoek aan de tandarts. Het is wel zo belangrijk dat kinderen gewoon naar de tandarts toe durven, zodat hun gebit optimaal gezond blijft en het zich op de juiste manier ontwikkelt. Om deze reden hebben we het poetspaleis bedacht. Tandartspraktijk Besth werkt met de beste tandartsen die gespecialiseerd zijn in allerlei type ingrepen bij een kindergebit.

  Bij ons staat de gezondheid van een kind altijd voorop en door er een leuke tijd van te maken met het poetspaleis ervaren kinderen dit zelf ook zo. Ze zullen een bezoek aan de tandarts als leuk gaan ervaren en dat draagt uiteindelijk bij aan een optimale behandeling en verzorging van hun gebit.

  Onze tandartsen kunnen goed met kinderen omgaan

  Onze tandartsen hebben ervaring met kinderen die bang zijn voor de tandarts en weten hoe zij daar mee om moeten gaan. Zowel bij het wegnemen van hun angsten als het uitvoeren van kleine- tot complexe tandbehandelingen. Tijdens een behandeling in het poetspaleis wordt het kind optimaal gerustgesteld en praat de kindertandarts over waarom diverse behandeling juist heel goed zijn voor het gebit. Daarnaast voert de specialist de behandeling zo snel en zo pijnloos mogelijk uit, zodat terugkomen voor een nieuwe controle zelfs voor kinderen met angst voor de tandarts weer fijn wordt!

  Heeft u kinderen die bang zijn voor de tandarts? Kom langs in ons poetspaleis!

  Kies voor onze ervaren tandartsen en ervaar dat zelfs kinderen met angst voor de tandarts het leuk vinden om langs te komen voor gebitscontrole en behandelingen! Plan hier uw afspraak in of neem telefonisch contact op met 020 6700366 voor meer informatie over de tandarts.