De gevaren van thuis je tanden bleken

De gevaren van thuis je tanden bleken

Tandartsenpraktijk Besth

Blog

Het gebeurt steeds vaker dat mensen zelf tanden bleken aan huis, omdat ze door onder meer veel koffie en thee te drinken of door te roken kampen met een bruine tandverkleuring. Voor velen klinkt het erg aantrekkelijk; tanden bleken thuis, op je gemak, zonder te veel ingrepen. Je hoeft de deur niet uit en de kosten zijn minimaal. Toch zitten er weldegelijk gevaren aan zelf je tanden bleken. Wij nemen je mee in de belangrijkste redenen om het juist niet thuis te doen.

  Maak hier uw afspraak!

  Waarom zou je het thuis doen en niet bij de tandarts?

  Wij krijgen vaak de vraag van mensen of het ook mogelijk is om het tanden bleken thuis te doen en welke risico’s daaraan vastzitten. Deze vraag stellen mensen om diverse redenen en één daarvan is vanwege het gemak. Als mensen hun zinnen hebben gezet op wittere tanden, willen ze dit graag zo snel mogelijk laten uitvoeren en dan is het kopen van bleekkits of whitening strips natuurlijk een snelle oplossing. Het zijn goedkope middelen die het doel snel bevredigen, maar het heeft geen langdurig effect en het kan zelfs gevaarlijk zijn. Als ervaren tandartsen raden we dit dan ook ten zeerste af.

  Voor

  tanden bleken voor

  Na

  tanden bleken na

  Hoe is thuis tanden bleken mogelijk?

  Ondanks dat vele tandartsen het afraden om thuis aan de slag te gaan met tandenbleken, zijn er wel veel mogelijkheden ontwikkeld om dit toch te kunnen doen. Deze middelen zijn vaak op de markt gebracht met de boodschap om mensen te overtuigen van het gemak, de optimale werking en een mooi resultaat tegen lage kosten. Niets is echter minder waar, neem bijvoorbeeld een tandenbleekpasta. Het bleekmiddel in dit product is bijna niet aanwezig, waardoor de belofte om ‘snel mooie witte tanden’ te krijgen, al vervalt.

  Welke middelen bestaan er om thuis tanden te bleken en waarom zijn ze gevaarlijk?

  Naast de tandenbleekpasta zijn er ook veel andere middelen op de markt gebracht die zelf tanden bleken aan huis eenvoudig maken. Denk hierbij onder meer aan whitening strips en bleekkits. Hoewel die eerste tegenwoordig steeds minder verkrijgbaar zijn, gebruikt men ze nog steeds. De strips zijn in de meeste gevallen zeer pijnlijk aan het gebit, wat natuurlijk niet goed is voor de gezondheid van je gebit. Daarnaast hebben ze tevens geen langdurige werking.

  Daarnaast bestaan er ook allerlei bleekkits die bestaan uit meerdere onderdelen. Het ziet er vaak heel fancy uit, waardoor het betrouwbaar lijkt. De bleekmiddelen in deze kits zijn echter veelal niet getest en kunnen erg schadelijk zijn voor je gebit. Je tandvlees kan erdoor aangetast worden, waardoor het ernstig kan gaan irriteren. Het is dus niet erg veilig om tanden bleken thuis op deze manier zelf te doen. We raden je ten zeerste aan om dit door een gespecialiseerde tandheelkundige te laten doen of enkel met goed geteste producten te werken.

  Veilig tanden bleken bij de tandheelkundige

  Tanden bleken kan gevaarlijk zijn, dus wij raden altijd aan om hiervoor contact op te nemen met een gespecialiseerde tandarts. Zij zijn niet alleen bekend met de nieuwste technieken, maar weten ook exact welke producten en bleekmiddelen veilig zijn om te gebruiken. Ze weten hoe ze de toepassing moeten doseren en waar ze op moeten letten. Hierdoor voorkom je schade aan je gebit en ben je vaak ook voor langere duur verzekerd van een prachtig wit gebit.

  Belangrijk om te weten is dat tanden bleken ervoor zorgt dat het tandglazuur slechts tijdelijk wordt aangetast (dit herstelt heel snel) en dat het belangrijk is om niet overmatig te roken, koffie of thee te drinken. Dit kan de extra laag aantasten, waardoor het effect minder lang aanhoudt.

  Meer weten over de gevaren van tanden bleken? Stel je vraag aan ons!

  Tanden bleken bij onze praktijk betekent genieten van optimale service, kwaliteit en vertrouwen. Wij zorgen ervoor dat je in goede handen bent en je er een gezond gebit op na houdt en de glimlach krijgt die je verdient. Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Wij zijn te bereiken op 020 6700366.